Saluvisning

27 januari 2019 är det Saluhästvisning på Forsen i Riddarhyttan.

Plats: Ridhuset

Tid: 10.30

Fikaförsäljning kommer finnas

Veterinär kommer finnas på plats för att besikta sålda hästar under dagen 

Agria ombud finns på plats för att försäkra sålda hästar

Blandat unghästar och ridhästar på olika nivåer och prisklasser

 

Anmälda hästar 

 

Hákon från Forsen

Född 2018

E: Oddur från Mörtö (bed. 8.31)

U: Héla frá Árbæ (bed. 7.87)

Oddur har i sin bedömning 9.5 för pass samt 9 för sakta tölt, spirit och hovar. Meriter från SM och VM. Mamman är ett framåt sto med mycket naturlig aktion, mycket tölt. Hákon förväntas bli en positiv häst med lätthet för tölt.

Pris: 24.000kr

 

Hedda från Forsen

Född 2018

E: Moli frá Skriðu (bed. 8.21 fyrgångare)

U: Hetja från Horshaga (bed. 7.89)

Moli har hela 9.5 för trav och 9.0 för tölt, spirit, helhet och sakta tölt. Meriter både från Landsmot, NM och VM. Mamman är vänlig, jämn femgångshäst, rörelser över medel. Hedda har visat ett milt lynne och får lätt för tölt.

Pris: 35.000kr

 

Aría från Tenglagården

Född 2018

E: Arður frá Lundum II (bed. 8.34 fyrgångare)

U: Engjarós från Rolsta (bed. 7.86 fyrgångare)

Ardur har i sin ridbedömning 9.0 för allt! Utom skritt 8.5 och pass 5. Engjarós är bedömd till 9.5 för galopp. Mycket spännande ungsto till framtida avel/tävling! Välbyggd som rör sig smidigt med fin aktion. Fina kommentarer på unghästbedömning.

Pris: 39.000kr inkl moms

 

Figaró från Tenglagården

Född 2018

E: Arður frá Lundum II (bed. 8.34 fyrgångare)

Figaró är en stor och välbyggd kille med stor, härlig personlighet! Han rör sig smidigt och bra i alla gångarter med bra tempo och lätthet med fin aktion! Figaró blev dagens högst bedömda häst med många fina lovord under unghästbedömningen på Tenglagården 28 sept 2018! En blivande stjärna! Frisk och kry!

Pris: 35.000 kr inkl moms

 

Thordis från Hendriks

Född: 2017

E: Mjölnir från Aspås (bed. 7.82)

Stort, svartskäck sto med vacker exteriör. Högbent med lång man och utstrålning. Rör sig med trevligt steg och är mild till sättet. Svenskfödd, frisk och sund.

Pris: 40.000kr

 

Þyrnirós från Skenshyttan

Född 2013

E: Somi från Knutshyttan (bed. 8.24)

Lättväxlat femgångssto med trevligt steg. Trygg och orädd häst med trevlig framåtbjudning och lätt i handen. Passar bäst ihop med en ryttare med lite skinn på näsan. Hade troligt syrebrist som föl (därav lägre pris), påverkar henne inte som ridhäst idag och är frisk. Rolig, trevlig ridhäst för kurser, skogen och tävling på lokalnivå.

Pris: 45.000kr

 

Spök från Skenshyttan

Född 2014

E: Somi från Knutshyttan (bed. 8.24)

Talangfullt femgångssto med lättväxlade gångarter. Mjuk i munnen och positiv till arbete, orädd. Har väldigt lätt för sig och är lovande för framtiden. Kan passa dig som vill ta fram en häst för tävling och/eller avelsvisning eller ha en lyxig ridhäst att fortsätta utbilda och träna.

Pris: 58.000kr

 

Eydís från Musö

Född 2013

E: Magni från Gnubbarp (bed. 7.82 fyrgångare)

Rejält fyrgångssto med vänligt sätt, vill bara vara tillags. Medelvilja/strax över medel, lätt i handen och mjuk att sitta på. Trevligt steg och är en ridhäst på hobbynivå som passar många olika ryttare. Enkel i all hantering och schysst.

Pris: 58.000kr

 

Myrkvi från Lerklockan

Född 2015

E: Seðill fra Holum (bed. 8.0 fyrgångare)

Myrkvi är en ospänd, lätthanterlig valack som får mycket tölt, har ”gunghäst-galopp”. Pappa Sedill har i sin ridbedömning 9.0 för spirit, resterande 8.5 (5 för pass). Mamman är ett framåt, mjukt, lätt töltat sto. Passar dig som söker en allsidig ridhäst.

Pris: 42.000kr

 

Dirfa från Grangärde

Född 2014

E: Svalur från Knutshyttan (exteriör bed. 7.91 Blup 124)

U: Fluga frá Halakoti (bed. 7.91)

Fyrgångssto med naturlig aktion. Vänligt inställd och positiv till ryttaren. Dirfa är orädd och trygg i sig själv, van att ridas ut både i grupp och ensam. Spännande gång och mycket lovande. Ridbar för sin ålder. Passar den som söker ett sto för framtida tävling och/eller avel.

Pris: 65.000kr

 

Perla från Långlandet

Född: 2009

E: Prins från Knutshyttan (bed. 8.81)

Perla är bedömd till 7.86 med 8 för tölt, helhet, spirit, galopp och skritt. Framåt och arbetsvilligt sto med lätthet för alla gångarter. Tävlad med fina poäng, har flott aktion, mycket tempo i kroppen och passar dig som söker en häst för framtida tävlingar. Mycket enkel i all hantering och schysst. Ospänd häst.

Pris: 100.000kr

 

Bjartur från Värntorp

Född 2013

E: Glampi från Frötuna gård (bed. 7.77)

Stor och rejäl, viktbärande valack med mycket lätt för samtliga gångarter. Lovande gång och känns spännande för framtiden. Trygg och orädd häst som är enkel att hantera. Passar ej osäker ryttare. Sparsamt riden men alltid varit i träning hos utbildade tränare. Passar dig som önskar en lyxigare, yngre, ridhäst för tävling och kurser.

Pris: 60.000kr

 

Gjöf från Bönhamn

Född 2010

E: Veigar frá Vakurstöðum (bed. 8.3)

Framåt femgångssto med fint steg passande tävling. Otroligt lätt för tölt och har mycket tempo i kroppen, inte mycket tränad i pass men finns nära tillhands och känns lovande. Hon är efter hingsten Veigar som har 9 för tölt, spirit och hovar. Gjöf passar dig som önskar en tränings/tävlinghäst med motor. Helt ospänd, väldigt schysst och trygg i sig själv. Mycket enkel i all hantering.

Pris: 70.000kr

 

Bjarki från Björktorp

Född 2014

E: Svalur från Knutshyttan (exteriör bed. 7.91 Blup 124)

U: Björk frá Eyrarbakka (bed. 7.57)

Mycket lätt töltad valack som blivit inriden under vintern. Är riden ute i alla gångarter och har visat sig vara ospänd och villig att vara tillags. Blir en riktig töltmoppe.

Pris: 48.000kr inkl moms

 

Hólsá frá Ármóti

Född 2015

E: Vákur frá Vatnsenda (bed. 8.17 fyrgångare)

U: Íris frá Ármóti (bed. 8.02)

Spännande stam där Vákur har i sin ridbedömning 9 för tölt, helhet och skritt, resterande 8.5.  Hólsá är importerad i höstas och inriden under vintern. Har visat sig positiv och villig att vara tillags.

Pris: bud

 

Iða från Nyhammar

Född 2011

E: Mjölnir från Aspås (bed. 7.82)

Fyrgångssto med mycket lätt för tölt, fina gångarter som passar för tävling på nivå 2-3. Vänligt sätt med medelvilja och lätt i handen. Har senaste året arbetat på ridskola och varit väldigt uppskattad av eleverna. En finare häst för dig som vill kursa, rida i skogen och tävla.

Pris: 65.000kr

 

Jodis från Chamoria

Född 2009

E: Hrimnir från Ödmården (bed. 8.35)

Jodis har alla gångarter på plats med tölten som sin bästa. Tävlad med bra resultat och riden mycket för instruktör. Mycket energi och framåtanda, mjuk och följsam, helt ospänd. Väldigt trevlig och snäll i allt, gillar pyssel, lätt att sko och markjobbad. En rolig häst som kan gå långt på tävlingsbanan.

Pris: 70.000kr

 

Undri från Allemansängen

Född 2007

E: Garri frá Reykjavik (bed. 8.77 med 9.05 för rid!)

U: Jódís frá Ytri-Hofdölum (bed. 8.02)

Undri är bedömd till 7.78 med 9 för man och svans! I sin ridbed. har han 8.5 för tölt, 8 för sakta tölt, spirit och helhet. Fyrgångsvalack med lättväxlade gångarter och med tölt som bästa gångart. Går fram överallt både ensam eller med sällskap. Gillar skogen och ovalbanegrenar.

Pris: 65.000kr

 

Tritla från Strinnefjärden

Född 2007

E: Blær från Stenholmen (bed. 8.10)

Fyrgångssto som är medelstor och har lätt för alla gångarter. En härlig mjuk galopp och trevlig trav. Okomplicerad och enkel i all hantering, kommer gärna fram i hagen. Pigg och glad häst! Frisk och svenskfödd.

Pris: 50.000kr

 

Glitra från Tyresta By

Född 2008

E: Berserkur frá Stykkishólmi (bed. 8.24 fyrgångare)

U: Gletting från Stenholmen (bed. 7.77)

Glitra är ett välstammat, uttrycksfullt femgångssto med flotta rörelser! Hon har separerade gångarter, passen påbörjad. Glitra är ett lyckopiller, som ger fin ridkänsla. Passar för kurser och avel. Har fått ett föl, Tristan från Tenglagården (e: Kynnir frá Feti) född -17. Han är tillsalu.

Pris: 72.000kr

 

Fjarki frá Leirulaek

Född 2005

E: Pristur frá Feti (8.27 fyrgångare)

Fjarki är mycket samarbetsvillig och ställer upp på allt! Välutbildad! Gick SM 2017 med junior och slutade på en 7e plats, samt Lag-SM samma år. Fjarki är helt okomplicerad i allt; åka med på tävling, sko, i flocken, osv. Han har eksem, har behandlats med ökozon och täcke och då varit symptomfri. Läromästare som sällan blir tillsalu!

Pris: 70.000kr

 

Stjarni från Hendriks

Född: 2012

E: Mjölnir från Aspås (bed. 7.82)

Mycket vacker och uttrycksfull valack som är under inridning. Kastrerad dec 2018. Rör sig lätt och smidigt med bra gång. Högrest med stort framparti, ”maffig” häst och säljs till dig som vill ha en spännande häst att fortsätta utveckla och ta fram till framtida tävlingar.

Pris: bud

 

Urta från Allemansängen

Född: 2007

E: Ymir från Allemansängen (7.97 fyrgångare)

Flott fyrgångssto med mycket aktion i tölt och stort sväv i trav och galopp. Har två avkommor födda 2017 och 2018 som är mycket lovande. Urta är exteriörbedömd till 7.93 med 8.5 för proportioner och benkvalité, ej ridbedömd. Välutbildad och ridbar häst som bara blir bättre. Passar för dig som vill kursa och tävla på högre nivå eller fortsätta avla då hon ger avkommor med mycket gång.

Pris: bud

 

Askja från Nyhammar

Född: 2002

E: Segull frá Skarði (bed. 8.24)

Pigg, schysst och framåt femgångare. Kan bli lite änslig ensam i stallet men nöjer sig med en människa. Har två avkommor. Passar en van ryttare med lite skinn på näsan. För tillfället något ur kondition därav priset.

Pris: 33.000kr

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)