Tjänster

Jag erbjuder:

  • Förmedling av häst
  • Träning av häst
  • Inridning
  • Privata ridlektioner
  • Foderstatsberäkning
  • Lokalklubbsdomare

 

Förmedling av häst

Passar dig som vill ha hjälp med försäljning av din häst. För mig är det viktigt att hitta rätt ryttare till rätt häst. Hästen kommer att filmas och läggas ut på annons efter jag provat hästen och diskuterat prissättning med dig som ägare. Under vistelsen tränas hästen av mig. Jag håller med köpekontrakt, tar hand om vet besiktning, kontakt ägare/köpare. Du som ägare står för gårdsbesiktning, ev köpare står för ytterligare undersökningar som ex röntgen om det önskas.

Träning av häst

För dig som vill ha din häst tränad eller vidareutbildad. Jag lägger vikt vid variad träning och att det ska finnas en rödtråd i utbildningen. Vi lägger tillsammans upp målsättning med träningsperioden. För mig är det viktigt att din häst mår bra under vistelsen hos mig. Bra hagar med eller utan sällskap samt bra foder och hovvård är en självklarhet!

Inridning

Mitt mål är att hästen ska känna sig trygg, vara positiv, lyhörd, förstå hjälperna samt kunna separera gångarterna. Töltsättning sker beroende på hästens natuliga talang för gångarten. Inridningen varar under 2 månader, eller enligt överenskommelse. 

Privata ridlektioner

Jag tar emot ridelever hemma hos mig på Forsen. Här finns ridhus, två paddockar, oval och passbana. Jag tar emot ryttare på alla nivåer! För dig utan egen häst finns hästar att hyra på Forsen.

Foderstatsberäkning

Rätt foder i rätt mängd är en förutsättning för att hästen ska kunna hållas frisk och prestera optimalt. Hästen är en gräsätare och dess foder ska baseras på grovfoder. Genom att fodra mestadels med hö/hösilage/ensilage kan man undvika problem som beteendestörningar, kolik m.m. Måste ditt grovfoder kompletteras med mineraler eller kraftfoder räknar jag ut vilken mängd, sort och märke som passar ihop med ditt grovfoder.

Lokalklubbsdomare

Jag är lokalklubbsdomare och dömer gärna både lokala och inoffeciella tävlingar.

Övrig information

Tränings/inridnings och försäljningshästar rids endast av mig! Jag står för utrustning till hästarna och hästpasset skall  följa med hästen. Tränings och försäljningshästar bör vara skodda runt om. Från 1nov skall nya träningshästar vara broddade.

Hästen får ej ha vistats i stall där smitta eller misstanke om smitta förekommit de senaste 4 veckorna. Hästen skall vara vaccinerad mot stelkramp och hästinfluensa, samt vara veterinärvårdsförsäkrad.

Kostnader för skoning och ev. veterinärkostnader/behandling ect tillkommer. Jag använder mig alltid av utbildad hovslagare och veterinärer som jag själv litar på.

Referenser hittar ni här: www.saraaandersson.n.nu/referenser

/image.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)